Ons verhaal

“Als klein jongetje vielen mij de details in auto’s op. Vooral de klassieke Citroëns, die ik als peuter in mijn familie zag, trokken mijn aandacht. Zo leerde ik bijvoorbeeld al snel dat een CItroën DS meedraaiende koplampen had. Dat zag ik als papa de oprit opreed…”

Al van kindsbeen af had Dieter Pétré een speciale band met auto’s. Als 16-jarige kocht hij een Citroën CX waar hij in zijn vrije tijd aan sleutelde. Als jurist werkte Dieter even aan de balie, maar al snel bleek zijn passie voor klassieke Citroëns te sterk. Daarom besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken. Restauratiebedrijf Citroën Quality Service (CQS) was geboren.

Vliegende start

CQS groeide razendsnel. Door het groeiend aantal medewerkers werd het bedrijfsgebouw in Lubbeek al gauw te klein. CQS verhuisde naar een groter atelier met een eigen carrosserieafdeling in Tienen. Klanten vonden al vlug hun weg naar deze nieuwe locatie en gaandeweg verwierf het bedrijf internationale faam. Vandaag rijden er door CQS gerestaureerde wagens rond in Duitsland, Luxemburg, Japan, Israël, de Verenigde Staten, Groot-Brittanië en zelfs Ijsland.

CQS vandaag

Momenteel bestaat CQS uit een bloeiend team van zo’n 20 medewerkers die gepassioneerd zijn door oldtimers. In het kielzog van CQS ontstonden een aantal bijlkomende diensten:

Veel klanten sleutelen ook graag aan hun eigen wagen, maar vinden niet altijd de juiste onderdelen. Om tegemoet te komen aan deze vraag, werd Citroparts opgericht. Als hoofdverdeler van Méhari Club Cassis verdelen zij kwalitatieve onderdelen voor Citroën 2CV, Mehari en andere A-types.

Mede dankzij de oprichting van Citroparts kreeg CQS meer klanten met 2cv’s en Mehari’s over de vloer. Aangezien wij bijna alle onderdelen nieuw en vaak origineel kunnen aanleveren, hebben wij de 2CV Mehari Factory opgestart. Dankzij deze onderdelen kunnen wij een 2pk of Mehari volledig nieuw samenstellen. De mogelijkheden zijn te bekijken op onze website.

In de garage kregen wij vaak de vraag of we iemand kenden die met een klassieke wagen kon rijden op een huwelijksfeest of een ander evenement. Vanuit deze vraag ontstond Locadream, een bedrijf waar iedereen terecht kan voor de huur van een Citroën 2CV, een DS of andere voertuigen. Dit kan voor een ceremonie, maar ook gewoon voor een fijn weekend genieten met een klassieke wagen. Locadream heet vanaf 2015 Wow-routes.com: niet alleen kan je nu auto’s huren, je kan er ook terecht voor incentives, events, routes rijden met één van de originele voertuigen… Alles kan bij Wow-routes.com!

CQS bestaat intussen 20 jaar. In die periode is ons bedrijf sterk gegroeid en geëvolueerd. Wie weet kunnen we hier binnenkort alweer een nieuw hoofdstuk aan ons verhaal toevoegen!

ANDERE DIVISIES VAN DE CQS GROUP

• Citroparts: Uw online webshop voor kwalitatieve en originele onderdelen voor de Citroën 2CV, Mehari, Ami, Dyane en HY.

• 2CV Mehari Factory

SLUIT
SLUIT